Brutus - Burst

Brutus is een post-punk band uit Leuven, België. Het trio bestaat uit Stefanie Mannaerts, Stijn Vanhoegarde en Peter Mulders. De band is in 2016 opgericht. Hun debut album “Burst” telt 11 liedjes over o.a. inner struggle en liefde.

Voor het ontwerpen van het logo voor Brutus ben ik de twee belangrijkste kernpunten nagegaan van de band. De eerste is dat de band uit drie leden bestaat wat vrij uniek is voor een rock band. Dit klinkt namelijk minder vol dan een band wat uit vier of meer leden bestaat waarbij er een extra elektrische gitaar is. Maar Brutus heeft hun sound zo weten te tunen dat dat niet het geval is. Dat ze met zijn drieën zijn heeft dus veel invloed op hun muziek. Het tweede punt is, is dat hun muziek inslaat als een bliksem, dit door de hevige instrumentale klanken en de harde zang van zangeres Stefanie. Door deze redenen heb ik gekozen voor drie vormen die de bandleden representeren in een zag-zag vorm wat staat voor bliksem.

Voor de beeldtaal van hun debut album wilde ik een ander soort realiteit creëren wat buitenwerelds voelt alsof je de reis van Brutus in een andere dimensie volgt. Het logo met de drie bliksemschichten is de poort naar deze wereld. Dit principe heb ik op verschillende deliverables toegepast. De wereld bestaat uit donkere wolken in de ruimte waar monstertjes overheen kunnen lopen. De monstertjes staan symbool voor inner struggle het overkomen van moeilijkheden waar Brutus veel over zingt op het album Burst. Elk lied heeft zijn eigen kleine illustratie in de wereld. Verder bevatten sommige wolken bliksemschichten en brand er op sommige plekken vuur om zo de passie van Brutus uit te beelden.

De beeldtaal die ik heb ontwikkeld voor het debut album heb ik toegepast op verschillende deliverables.

Project

Brand Design

Klant

HVA: Vormgeving Minor

Inbreng

Branding, Design, Animatie, UI/UX, Concepting, Digital Art

Logo

Kleuren

Deep Blue

#030B18

Cobalt

#082B55

Sky

#3BB2D0

Magenta

#D50382

Typografie

Roboto Light

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Brutus font

Animatie

Bekijk animatie project

Muziek

Vinyl

CD

Concert

Poster

Ticket

T-shirt

Webshop

Social Media

Bekijk project document met style guide

Document

Volgend project   >