ICC Parallax Informatie Website

De website informeert de gebruiker over hoe je de ICC als individu kunt helpen. Ten eerste motiveert het de gebruiker door illustratieve beelden te laten zien van Kim Jung Un, George W. Bush en Bashar Al-Assad, met daarbij de vraag of je ook een “untouchable criminal” zoals de drie genoemde personen in de gevangenis zou willen zien. De gebruiker kan vervolgens een van de personen uitkiezen door er op te klikken. Wat meer informatie over de misdaden van de gekozen persoon worden weergegeven met een nieuw illustratief beeld. Vervolgens wordt er door middel van een scrollable tijdlijn uitgelegd wat je kunt doen om te helpen.

De website heb ik in een team van twee ontwikkeld, waarbij ik de rol als designer en UX’er vervulde en mijn teamgenoot zich bezig hield met de front-end. Het concept hebben wij samen tot stand gebracht.

Ik heb onderzoek gedaan naar manieren hoe je visueel een duidelijke een sterke boodschap kunt overbrengen. Waarbij je de gebruiker informeert, pakt bij de emotie maar niet te veel afleidt van de kern. Deze eigenschappen die wij hadden gesteld aan de visuele stijl heb ik kunnen vinden in papercut stijl en material design. Wat ons trok aan papercut en material design is dat het op een minimalistische manier, en met sprekende kleuren, in een korte periode de essentie pakt. Ik had gekozen voor een fysieke uitwerking van papercut zodat we kunnen kijken naar schaduwen en belichtingen om het effect op het web zo sterk mogelijk over te laten komen.

Deze manier van werken zag ik terug in material design’s “smart paper”. Bij material design is alles opgebouwd uit smart paper met het principe dat alles ergens vandaan komt en van aardse materialen is gemaakt en daardoor logisch moet bewegen en ergens naartoe gaat. Hieruit blijkt hoe verwant material design is aan papercut art, en daar wilde ik graag op inspelen. Naar onze mening was het belangrijk dat ik niet zomaar plaatjes maakte, maar dat het een dubbele betekenis bevatte. Het was daarom essentieel dat voordat ik iets uitwerkte, goed onderzoek deed en meerdere mogelijkheden uitschetste.

Voor de website wilden wij graag parallax scrolling toepassen. Het betrekt de gebruiker sterk en interactief bij het proces op een visuele manier. Het is op een vrij eenvoudige manier uitwerkbaar en toepasbaar en vrij licht op de browser en werkt daarom ook op mobile. De fijne scroll ervaring van parallax wilde we als een soort boter over de directe interactie met de ervaring heen smeren. Dit zet een soort toon en sfeer wat zorgt voor een kwalitatieve beleving maar ook een goede basis zet voor het vertellen van een verhaal. Dit wilden wij aankleden met stijlen van papercut art, material design en animaties om zo tot een kwalitatief geheel te komen wat bij elkaar past en elkaar versterkt.

Project

Website die mensen informeert over hoe je de ICC kunt helpen

Klant

Shayne Smart from XPLANE, HVA

Inbreng

Paper Art, Design, UI/UX, Concepting

Materiaal

Kleuren

Scarlet

#bf302f

Office blue

#3d5d83

Toxic

#89e169

Typografie

Roboto

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Preview

Paper art beelden

Parallax website

Bekijk de website

Website link

<   Vorig project

Volgend project   >